top of page
  • Anthony Nanikashvili

Xwork Lancering - Persbericht

07/06/2022 - Uniek in België: het Xwork-platform biedt een ​​'remote work'-oplossing die werken op afstand efficiënter en aangenamer maakt


Vandaag worden de resultaten gepubliceerd van een studie door Xwork en de Solvay Business School uitgevoerd bij tien grote Belgische werkgevers, waaronder D'Ieteren, ISS Facility Services, NMBS, Orange Belgium, die deze nieuwe hybride manier van werken hebben uitgetest.


Sinds de pandemie hebben werknemers een bepaalde vorm van ‘werkvrijheid’ kunnen genieten. Door telewerken brachten ze minder tijd door in het verkeer en konden ze een beter evenwicht vinden tussen privé- en beroepsleven. Het hybride werken omvat nu de 3 H's - Huis, Hub en Hoofdkantoor - en maakt een einde aan de moeilijkheden die gepaard kunnen gaan met het thuiswerken.


Xwork, specialist in 'remote work', focust op hubs. Op maximum een half uur van de woonplaats van de medewerkers, biedt het bedrijf een netwerk aan van 30 locaties met meer dan 1.000 Flexdesks en 100 vergaderzalen. De locaties werden zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de eisen van grote en middelgrote bedrijven.

Door het platform beschikbaar te stellen voor werknemers verspreid over het hele land, kunnen ze inspirerende en collaboratieve werkplekken dicht bij huis boeken. De app vereenvoudigt ook alle administratieve processen die verband houden met de politiek van werken in hubs.


Het Xwork-platform maakt hybride werk rijker door deze gedeelde werkruimtes en door een omgeving die concentratie en werkvergaderingen meer bevordert dan bij thuiswerken. Hierdoor hebben bedrijven meer mogelijkheden om talent aan te trekken en te behouden, de efficiëntie van hun personeel te stimuleren en terwijl ze ook hun welzijn verbeteren.

De tien bedrijven die aan dit onderzoek deelnamen, hadden ruim de tijd om deze nieuwe manier van werken te testen. Naast werken op kantoor en telewerken konden hun werknemers 5 weken lang aan de slag in de door Xwork aangeboden werkruimtes van hun keuze. Deze locaties waren vooraf door de werkgevers geselecteerd.


Enkele resultaten


De resultaten van de enquête geven een ongekende en informatieve kijk op de verwachtingen van de Belgen in verband met de organisatie van hun werk.


Vandaag wordt het werk meestal over twee plaatsen verdeeld: het kantoor en thuis. Zelfs nu de beperkingen opgeheven zijn, blijft telewerken bestaan. De Belg werkt gemiddeld 2,5 dag thuis en bij voorkeur op vrijdag gevolgd door maandag (bron SD Worx). Het onderzoek toont aan dat er ook een grote belangstelling is voor een derde manier: werkplekken in de nabijheid. Dit biedt werknemers meer autonomie en een grotere flexibiliteit. Bovendien zijn het plekken die de concentratie en ontmoetingen met collega’s bevorderen zonder dat ze daarbij uren onderweg moeten zijn.


Uit het onderzoek blijkt ook dat werknemers in deze coworking-ruimtes gemiddeld een dag per week zijn komen werken (respectievelijk 1/3 – 2/3). Bovendien kan ook elk van de 3 H's - Home, Hub en Headquarter - met de andere worden gecombineerd en organisaties zo het juiste kader bieden voor deze nieuwe manier van werken. Gedeelde werkplekken zijn hierdoor een aanvullende toekomstoplossing bij uitstek.


De resultaten tonen ook aan dat vooral de jongeren onder de 30, een bijzonder doelwit in wervingscampagnes, geïnteresseerd zijn in hybride werken op een derde locatie. 76% van hen zijn van mening dat in een coworking-ruimte werken, hen op het einde van de dag een beter gevoel geeft dan thuiswerken. 90% zegt dat het toevoegen van een derde plaats aan hun hybride arbeidsorganisatie hen in staat stelt een beter evenwicht te vinden tussen privé- en beroepsleven.


Conclusie


Het onderzoek laat duidelijk zien dat het gebruik van de infrastructuur en -diensten door Xwork aangeboden, van groot belang is voor het aantrekken en behouden van talent dankzij een betere welzijn als gevolg van nabije werkplekken. Een ander belangrijk element: 88% van de deelnemers zouden Xwork aanbevelen aan hun collega's of vrienden en 73% zouden er tussen 1 en 2 dagen per week willen werken.


Thierry Janssen, CEO en medeoprichter van Xwork, verduidelijkt: “Xwork is de ideale tool voor bedrijven die zich willen onderscheiden om nieuw talent in huis te halen en het welzijn en de tevredenheid van hun medewerkers te verbeteren. Het platform maakt het voor werknemers mogelijk om online een flex desk of vergaderruimte te boeken in een selectie van inspirerende en collaboratieve coworking-ruimtes dicht bij hen thuis. Het idee om hybride werken uit te breiden met gedeelde ruimtes is niet bedoeld om de aanwezigheid van medewerkers binnen de muren van hun organisatie te verminderen, maar om een ​​alternatief te bieden voor thuiswerken, de efficiëntie te stimuleren en de balans tussen privé- en beroepsleven in evenwicht te brengen. Dit is precies wat uiteindelijk voor een succesvoller bedrijf zorgt.”


Alle resultaten van dit onderzoek zijn hier terug te vinden.


Xwork Thierry Janssen +32 478 98 33 61 thierry@xwork.cool www.xwork.cool


Key Communications Catherine d’Adesky / Louise Biron +32 (0)475 48 62 68 catherine@keycommunications.be

www.keycommunications.be
bottom of page